Binnenkort in Salon Saffier
 
De Utrechtse Boekhouder nr. 20
Medio juli komt naar verwachting de nieuwe aflevering van dit PDF-tijdschrift voor Utrechts literair erfgoed uit. Hieronder alvast een voorproefje van welke opmerkelijke zaken u daarin kunt aantreffen.

Voor meer informatie over dit tijdschrift zie ook De Utrechtse Boekhouder

dinsdag 31 juli 2018 of daaromtrent

Een greep: de schrijvende spoorwegman Emile Coenders, het volstrekt vergeten blad De Vernis, een in Utrecht spelende speurdersroman van Ivans en Miquel (Reconquista) Bulnes' herinneringen aan zijn studentenkamer.

» meer over de voorstelling
 
 
UIT Het FEESTelijke Leven
theatrale voordracht van de befaamde novelle van C.C.S. Crone

door Boris van den Wijngaard, acteur
inleiding Marijke van Dorst, biograaf Crone

Open-huis programma in het kader van Utrecht Uitfeest 2018

zaterdag 15 september 2018 14.00-14.30 u. | 15.15-15.45 u. | 16.30-17.00 u.

C.C.S. Crone, naamgever van de literaire prijs van de stad Utrecht en bron van vele tekstregels op Utrechtse gevels, publiceerde in 1939 Het feestelijke leven, met daarin de inmiddels klassieke regels ‘En hoe verder hij ging, des te langer was zijn terugweg’ (Centraal Station, Jaarbeursplein, én beeld in de tuin van de Bruntenhof). Het verhaal van een man die terugkijkt op zijn leven. Wanneer Henk Buysman op de drempel van zijn huisdeur staat om het draaiorgel beter te kunnen horen, begint een zwerftocht door zijn herinneringen. Een feestelijk leven? Beeldend, vol muziek en de stad Utrecht als decor.

» meer over de voorstelling
Salon Saffier intiem literair theater